RÜZGARLAR - Selim Evci

Türkiye - 2012 - 117 dk. -  Drama - 1:2.35 - Renkli - Dolby SRD
 
Oyuncular 
 
Yusuf Nejat Buluz
Mediha Didem Türemen 
Rüçhan Çalışkur
Zeynep Gülmez
Panayi Karanikola
Istelyano Okumuş
Suat Usta
 
 
Ekip
 
Yönetmen : Selim Evci
Senaryo  : Murat Yaykın, Selim Evci
Görüntü Yönetmeni : Selim Evci
Sanat Yönetmeni : Mediha Didem Türemen
Kurgu :  Selim Evci
Ses Kayıt : Özkan Coşgun
Laboratuvar : Sinefekt
Ses Stüdyosu : Imaj
Sound Editor : Yaşar Özdemir, Selim Evci
Sound Mixers : Ulaş Ağçe (İmaj)
Color Grading : Bora Gökşingöl
Yapımcı :  Selim Evci
Yapım : Evci Film
Iletisim :  info@evcifilm.com - www.ruzgarlar.com
 
 
Selim Evci Biyografi

 

1975 yılında İstanbul’da doğdu. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde sinema eğitimini tamamladı. Suha Arın ve Ünsal Oskay'dan dersler aldı. Bir süre Suha Arın'la birlikte çalıştı. “Kırmızıyı Arayan Adam”, “Duvarın Arkası” adlı iki kısa belgeselin yönetmenliğini ve film müziklerini yaptı. 

2006 yılında Evci Film Prodüksiyon'u kurdu. 2008’de, ilk uzun metraj filmi “İki Çizgi”nin yönetmenliğini, senaristliğini yaptı ve kurgusunu gerçekleştirdi. Film, 65.Venedik Film Festivali'nde ilk filmlerin yarıştığı 23.Eleştirmenler Haftası bölümünde dünya prömiyerini yaptı ve çok sayıda festivale katılarak seyirci ile buluştu. 

İfsak yayınlarından “Kısa Film Atölyesi” adlı kitabı yayınlandı. 2004-2009 yılları arasında İfsak'ta ve Maltepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak sinema dersleri verdi. İlk yılından itibaren Akbank Kısa Film Festivali’nin programını oluşturan ve halen festivalin danışmanlığını yapan yönetmen, 2009 yılında fotoğraf projesi "Sokakta Müzik" için dünyanın farklı şehirlerinde fotoğraf çekmeye başladı. İkinci uzun metraj filmi "Rüzgarlar", Hollanda’nın Rotterdam Film Festivali’ne bağlı Hubert Bals Fonu tarafından desteklendi.